De mooiste notariswoning bouw je natuurlijk met Hedenbouw.nl

Zelf uw eigen bungalow bouwen?

Wat is nu eigenlijk een jaren 30 woning?

Wanneer u zelf uw eigen bungalow wilt gaan bouwen komt u voor een behoorlijk aantal vragen te staan. Zo zijn er verschillende bungalowtypes waar u uit kunt kiezen maar ook wat belangrijk is om rekening mee te houden wanneer u een perceel wilt kopen. Zodra u de bungalow heeft gekozen die het beste bij u past en wanneer u het perceel heeft aangekocht komen er nog vele vragen die belangrijk zijn om uw eigen bouwproject tot een goed einde te brengen.
devider lichtgrijs

Welk type bungalow is geschikt voor mij?

Bungalows kan je onderverdelen in verschillende 3 types. De gewone bungalow, een semi bungalow en een patiobungalow.

Een gewone bungalow is een vrijstaande woning waarbij alles gelijkvloers is. Doordat alle leefruimtes zich op de begane grond bevinden is dit een ideale bungalow om levensloopbestendig te wonen.

Een semi bungalow wordt vaak niet als bungalow herkent. Dit komt doordat er op deze bungalow een verdieping is gebouwd voor 1 of meerdere slaapkamers.

Een patiobungalow is over het algemeen een compacte bungalow welke rondom een eigen patio of binnentuin is gebouwd. Hierdoor weet u zeker dat u veel privacy zult hebben. Vaak is dit type bungalow wat compacter dan bijvoorbeeld de normale bungalow of een semi bungalow. Een patiobungalow wordt daarom ook vaak geschakeld gebouwd.

Een semi patiobungalow bestaat uit een patiobungalow met bovenverdieping.
Bungalow laten bouwen?
devider lichtgrijs
Strakke bungalow in Hoogerheide

Waar moet ik rekening mee houden bij de keuze voor een perceel?

Alles begint met het juiste stukje bouwgrond. De keuze voor een perceel is niet de meest makkelijke keuze.

Bedenk voordat u gaat zoeken naar het perceel van uw dromen waaraan dit stukje bouwgrond moet voldoen. Woont u graag in een mooie bosrijke omgeving of toch liever aan het water of in de duinen?

Heeft u uw perceel gevonden? Ga dan na of er al bouwplannen voor de toekomst bekend zijn. Niets is vervelender om te ontdekken dat er een appartementencomplex vlakbij uw bungalow gebouwd gaat worden. Vraag ook bij de gemeente na aan welke eisen de bungalow moet voldoen om te mogen worden gebouwd.

En dan komt misschien nog wel de belangrijkste keuze. Hoe gaat mijn bungalow die ik wil bouwen er uiteindelijk uitzien. Kiest u ervoor om alle kamers op een binnenplaats te laten kijken of wilt u liever vrij uitzicht hebben op een mooie tuin? Kiest u voor een klassieke of een moderne bungalow? En welk type bungalow heeft u in gedachte?
devider lichtgrijs

Een bungalow onder architectuur of een bungalow uit een catalogus?

Een bungalow bouwen doe je natuurlijk nooit helemaal zelf. Maar voordat de eerste paal de grond in gaat kiest u of u de bungalow geheel laat ontwerpen door een architect of dat u een bungalow uit een catalogus kiest.

Wanneer u er voor kiest om samen met een architect een bungalow te ontwerpen begint u eigenlijk met een leeg vel papier. U kunt zelf al een kleine schets maken over hoe u de bungalow het liefste er zou willen laten uitzien en dit verder laten uitwerken door een architect. Hierdoor heeft u de volledige controle over de uiteindelijke uitstraling van uw bungalow.

Wilt u een bungalow laten bouwen waarvan het ontwerp al is gedaan dan praat je over een zo genaamde cataloguswoning. Bij dit type bungalow is de basisuitstraling en indeling al bepaald en zijn de meeste bouwtechnische berekeningen al voor u gemaakt. Hierdoor zijn de kosten vaak lager.

Nu is het niet zo dat u zelf geen aanpassingen aan de bungalow zou kunnen doen. U heeft nog volop de mogelijkheid om uw eigen stempel op uw woning te drukken.

Voorbeelden van bungalows

Op deze pagina ziet u al een aantal foto's van bungalows die wij hebben gebouwd. In ons assortiment hebben wij naast deze woningen nog andere type bungalows opgenomen. Bekijk hier ons assortiment en welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Notariswoning Kristal 1

Bekijk deze woning

Notariswoning Kristal 2

Bekijk deze woning

Notariswoning Kristal 3

Bekijk deze woning
Al meer dan 15 jaar ervaring.
1 aanspreekpunt.
De beste vakman voor uw woning.
Geen kleine lettertjes.

Wilt u meer informatie ?

Neem dan contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Wij bouwen ook andere type woningen.

Hedenbouw bouwt al meer dan 15 jaar woningen. In de afgelopen jaren hebben wij dan ook verschillende type woningen gebouwd. Kijkt u eens bij onze Schuurwoningen, jaren 30 woningen of bij de woningen die gebouwd zijn onder architectuur.
De aannemer met verstand van bouwen.
Nederbouw
Privacy Verklaring
Algemene Voorwaarden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram