De mooiste notariswoning bouw je natuurlijk met Hedenbouw.nl

Boerderijwoning bouwen?

Wat is een boerderijwoning?

Een grote woning voorzien van veel karakter en een eigen stijl. Zo zou je de boerderijwoning kunnen omschrijven.

De traditionele boerderijwoningen zien we jammer genoeg steeds meer verdwijnen. Boerderijen worden opgekocht en de woning op het erf moet vaak plaatsmaken voor een nieuwbouwwijk. De sfeer van vroeger dreigt hiermee voorgoed te verdwijnen.

Gelukkig zien we steeds meer klanten die de sfeer van de boerderijwoning wel kunnen waarderen en vragen welke mogelijkheden er zijn om zelf een boerderijwoning te bouwen.
devider lichtgrijs

Nieuwbouw of een bestaande boerderij renoveren?

Natuurlijk zijn er volop mogelijkheden om een bestaande boerderijwoning compleet te renoveren. Hedenbouw.nl kan u prima adviseren welke mogelijkheden er zijn om een woning te renoveren. Maar niet iedereen zit te wachten op een groot erf welke onderhouden moet worden of heeft zin in een grote verbouwing met alle bijkomende rompslomp.

Wij zien dan ook steeds vaker klanten die een karakteristieke boerderijwoning zelf willen bouwen. Of deze woning gebouwd wordt op het platte land of in een moderne woonwijk maakt voor de uiteindelijke sfeer van de boerderijwoning niets uit.
Ruime boerderijwoning bouwen
devider lichtgrijs
Boerderijwoning met karakter

Boerderijwoning of een schuurwoning?

Wanneer praat je nu over een boerderijwoning of over een schuurwoning? Soms worden beide woningen door elkaar gehaald. Er zit toch echt een behoorlijk verschil tussen deze type woningen.

Bij een schuurwoning zie je vooral de grove elementen terugkomen waarvan je gewend bent dat deze vroeger in een schuur zichtbaar waren. Grote dikke balken die vanaf de buitenkant zichtbaar zijn, vaak voorzien van stoere materialen en veel glas zorgen voor een uitstraling waarbij je duidelijk kunt zien dat het om een schuurwoning gaat.

Een boerderijwoning heeft wat meer een romantische uitstraling. Een met riet bedekte dak, traditioneel gemetselde gevels en wat kleinere raampartijen zorgen voor een traditionele misschien zelfs wel een romantische uitstraling. Ook zie je vaak terracotta tegels, zware eiken balken, een bedstee maar vooral veel ruimte in een boerderijwoning terug.
devider lichtgrijs

Elke regio zijn eigen boerderijwoning

Nederland kent veel verschillende soorten boerderijen met elk hun eigen kenmerkende stijl. Ook zie je vaak dat een bepaalde stijl in 1 of meerdere regio's voorkomt. 

Schuurboerderijen zie je vaak in Zeeland en West-Brabant. Stelboerderij in Friesland. Kop-hals-rompboerderij in Friesland en Groningen. Stolpboerderij in Noord Holland. Oldambtster boerderij in Oost-Groningen. Hallenhuisboerderij in Twente en de Achterhoek en Dwarshuisboerderijen in Noord-Brabant en Limburg.

Er zijn dus behoorlijk wat verschillende type boerderijwoningen beschikbaar. Wanneer u een afspraak maakt met onze adviseur worden al uw wensen uitvoerig doorgenomen. Wij noteren uw wensen en geven u een geheel vrijblijvend advies.
devider lichtgrijs

Boerderijwoning bouwen?

De authentieke boerderijwoningen worden steeds schaarser. En ook niet iedereen heeft zin om een groot renovatieproject aan te gaan. Er wordt dus ook steeds vaker gekozen om zelf een boerderijwoning zelf te gaan bouwen.

Met een nieuw te bouwen woning kunt u gelijk rekening houden met de moderne eisen en wensen die er tegenwoordig zijn.
Ruime boerderijwoning bouwen

Voorbeelden van notariswoningen

Op deze pagina ziet u al een aantal foto's van notariswoningen die wij hebben gebouwd. In ons assortiment hebben wij naast deze woningen nog andere notariswoningenwoningen opgenomen. Bekijk hier ons assortiment en welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Notariswoning Kristal 1

Bekijk deze woning

Notariswoning Kristal 2

Bekijk deze woning

Notariswoning Kristal 3

Bekijk deze woning
Al meer dan 15 jaar ervaring.
1 aanspreekpunt.
De beste vakman voor uw woning.
Geen kleine lettertjes.

Wilt u meer informatie ?

Neem dan contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Wij bouwen ook andere type woningen.

Hedenbouw bouwt al meer dan 15 jaar woningen. In de afgelopen jaren hebben wij dan ook verschillende type woningen gebouwd. Kijkt u eens bij onze Schuurwoningen, jaren 30 woningen of bij de woningen die gebouwd zijn onder architectuur.
De aannemer met verstand van bouwen.
Nederbouw
Privacy Verklaring
Algemene Voorwaarden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram